Du har ingen varer i handlekurven.
Lukk
Søk
Filter

Personvern

Vi tar personvern på alvor, og sparer kun på de nødvendige opplysninger. For at du skal føle deg trygg på, har vi under fattet oss i korthet slik at det fremgår klart hvilke opplysninger vi lagrer om deg!

Introduksjon

Når du besøker vår nettside innsamles det opplysninger om deg, som brukes til å tilpasse og forbedre vårt innhold, og til å øke verdien og relevansen av de annonser som vises. Hvis du ikke ønsker at det samles inn opplysninger må du slette dine cookies og endre innstillingene i nettleseren din.
Vi vil på denne siden informere om bruk og behandling av cookies, samt øvrige personopplysninger

Cookies
Nettsiden vår bruker cookies, som lagres på din enhet, for å gjenkjenne deg og huske dine innstillinger.
Du kan når som helst slette eller blokkere disse, men vil oppleve at nettsiden vår ikke fungerer slik den er ment.
Nettbutikken vår inneholder også cookies fra tredjeparter, som i varirende omfang kan omfatte blant annet, men ikke begrenset til, Facebook Pixel og Analytics, Google Analytics, Google AdWords, AdRoll, SleekNote, Google Optimize, TawkTo og Klarna
Ingen av våre cookies kan kobles til deg som person


Generelt
Personopplysninger er all slags informasjon som i ett eller annet omfang kan henføres til deg. Når du benytter vår nettside samler vi inn og behandler en rekke slik informasjon.
Vi samler inn og behandler et unikt ID og tekniske opplysninger om din nettleser, IP adresse, geografisk plassering og hvilke sider du klikker på. Dette vil ikke knyttes opp mot ditt navn eller kundekonto.

Sikkerhet
Vi har gjort tekniske og organisatoriske foranstaltninger mot at dine opplysninger hederlig eller ulovlig blir slettet, offentliggjort, tapt, forringet eller kommer til uvedkommendes kjennskap, misbrukes eller for øvrigt behandles i strid med lovgivningen.
Formål
Formålet med å lagre denne type data for en uregistrert bruker er for statistikk og analyse samt å kunne levere bedre annonser.
Formålet med å lagre denne type data for en registrert bruker, er i tillegg til det nevnt under uregistrert bruker, å kunne levere produktet og evt etterservice.

Periode for oppbevaring
Opplysningene oppbevares i det tidsrom som er tillatt i henhold til lovgivningen, og vi sletter data når de ikke lenger er nødvendige. Perioden avhenger av opplysningens karakter og bakgrunn fora t den ble samlet inn, så det er ikke mulig å angi en generell tidsramme. Maksimal tidsramme er satt til 50 år.

Ut over dette bruker vi en rekke tredjeparter til oppbevaring og behandling av data, disse behandler utelukkende opplysninger på våres vegne og kan ikke bruke dem til egne eller andre formål.
Utgivelse av personopplysninger vil kun skje dersom du gir samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i Norge/EU, som alle følger GDPR regelverket.

Innsikt og klager
Du har rett til å få opplyst hvilke personopplysninger vi behandler om deg og kan til enhver tid gjøre innsigelser mot at opplysningene brukes. Du kan når som helst be om at opplysningene slettes (anonymiseres), og du kan tilbakekalle ditt samtykke til at det blir behandlet opplysninger om deg. Hvis opplysningene er feil har du rett til at at data blir rettet eller slettet. Slike henvendelser skal skje skriftlig.
Har du spørsmål til vår behanlding av personopplysninger har du også mulighet til å kontakte Datatilsynet.

Du som ikke handler

Vi lagrer en anonym profil som ikke kan knyttes opp til deg som person, men som blir migrert med din kundeprofil dersom du handler. Når du handler blir du automatisk registrert som kunde. Ingen personlige opplysninger er nødvendige eller blir registrert. Det blir lagret informasjonskapsel for å gjøre det enklere for deg å handle senere. Vi bruker også tredjeparts analyser for å hele tiden gi det beste tilbudet til deg, og de verktøy lagrer også hvilke produkter som blir sett på. Denne informasjonen kan ikke knyttes til deg som person, selv etter du er registrert som kunde.
Dersom du har lagt inn din epostadresse, men ikke gjennomført kjøpet, vil vi spare på din handlekurv og sende deg en epost om denne, men vi lagrer ikke denne epostadressen i vår egen database, og denne informasjonen slettes av seg selv når informasjonskapselen er utgått.

Du som handler / er registrert

Du trenger ikke registrere deg som kunde før du handler. Ved gjennomføring av kjøp vil du automatisk bli registrert som kunde.
Når du kommer til kassen kan det være at informasjonen om deg ligger forhåndsutfylt. Dette er fordi du har brukt samme enhet til å gjennomføre en betaling hos Klarna tidligere, og valgt "Husk meg på denne enheten". Denne informasjonen ligger i et vindu hos vår betalingstilbyder Klarna, og er ikke tilgjengelig for Mimmis.no.

Ved gjennomføring av kjøp, eller nyregistrering:
E-Postadresse - Lagres og brukes til å idenfisere deg (logge inn, kjøpe). Hit sendes også hentemeldinger og annen kommunikasjon.
Navn og Adresse - Lagres i vår database for å ha et sted å sende varene. Dersom du har tastet inn personnummer og skal handle med faktura eller konto må navn og adresse være samme som din folkeregister-registrerte adresse.
Telefonnummer - Lagres i vår database, slik at vi kan sende deg hente-melding, eller ringe deg vedr. spørsmål om din ordre. 
Personnummer - Lagres IKKE i vår database, angis i Klarnas vindu og sendes direkte til Klarna for identifisering og kredittsjekk. Vi har ingen tilgang til ditt personnummer.

Når du legger inn personlig informasjon i vår nettbutikk kan du være sikker på at informasjonen ikke blir solgt.
Vi gir utelukkende informasjonen videre til transportør (for at de skal kunne gi deg pakken), og betalingstilbyder (for at de skal kunne sende deg faktura). Ingen av disse har rett til å spare på eller lagre dine data.

Ved gjennomføring av kjøp

Du vil automatisk bli registrert i vår database (se over) men kan når som helst be om at opplysningene slettes, begrenses, tas bort eller endres.

 

Rett til innsyn og Rett til å bli glemt

Du har rett til å få overlevert de opplysninger vi har om deg, og rett til å bli glemt.
For å bli glemt, send oss en epost til post@mimmis.no med emne: GDPR Glem + Epostadresse, så fjerner vi all historikk utenom regnskapsmessige data.
For å få innsyn i hvilke data vi har om deg (det står også beskrevet over), så send oss en epost til post@mimmis.no med emne: GDPR Mine opplysninger + Epostadresse

Informasjonskapsler

Følg fremgangsmåten i din nettleser for å blokkere og slette cookies
Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=no
Safari – https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=no_NO
Internet Explorer – https://support.microsoft.com/nb-no/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Edge – https://privacy.microsoft.com/nb-no/windows-10-microsoft-edge-and-privacy
Firefox – https://support.mozilla.org/no/kb/aktiver-og-deaktiver-infokapsler
Opera – https://www.opera.com/help/tutorials/security/cookies/
Ved å blokkere cookies vil ikke nettbutikken fungere optimalt, og vil gjøre din kundeopplevelse dårligere.

GDPR

Vi har utarbeidet inten dokumentasjon og databehandler avtaler. Nettbutikken er plassert på Webhusets Datasenter i Norge, med CDN, DNS, DDoS og sikkerhet fra CloudFlare.
Tredjepartstjenester samsvarer med GDPR.

Vi har full åpenhet om hvordan vi benytter data. For henvendelser knyttet til personvern, informasjonskapsler eller GDPR, send en epost til post@mimmis.no.

Ansvarlig for personvern i Mimmis.no AS er Daglig Leder, Ole Johan W. Bredland