✔ Fri frakt over 1499.- ✔ Lynrask levering ✔ Prisgaranti ✔ Hjemlevering kr 129
🤱Ammeuke: -25% rabatt med kode AMME25
Du har ingen varer i handlekurven.
Meny
Filter

>> Tilbake til bloggen


Marlene tester Mimos Pute

Vår kunde Marlene tester Mimos Pute, en pute for forebygging og behandling av skjevt kranie og flatt bakhode

En god investering

Plusser og minuser:

✔ Lettvint å ta med
✔ Formen som gjør at hode hviler godt på puten
✔ Utviklet sammen med fysioterapeuter gir meg som mamma en trygghet
✔ Mathias liker puten veldig godt og sover bra på den
✔ Allergifri
✔ Vaskebar i maskin
✘ Kommer ikke på noen

Mimos Pillow, en pute lagd for å forebygge og behandle hodeasymmetrier.

Grunnen til at jeg kjøpte en Mimos pute til Mathias er den at han har en klar favorittside. Han foretrekker å ligge med hodet snudd til høyre hver gang han ligger på rygg. Noe som i sin tur gjør at han begynt å bli litt flatere på den høyre siden av hodet sitt. Ikke mye, bare litt. Jeg har snakket med en fysioterapeut om dette og fikk beskjed om at vi bør stimulere hans venstre side mest mulig. Leke med han mest mulig fra venstre side og i det store hele få han til å se til venstre istedenfor høyre. Dette fungerer helt fint. Men som jeg har skrevet tidligere så er den lille gutten min fantastisk flink til å sove om nattan, ofte 11 timer i strekk. Dette betyr at større delen av nettene så ligger Mathias på den høyre siden av hodet sitt.
Det er her puten kommer inn i bildet. Mimo puten er designet for å så øke kontaktflaten under hodet, da barnet ligger på rygg. Dette minsker trykket og avlaster hodet. Puten er utviklet sammen med fysioterapeuter, har flere sertifiseringer og er allergi fri. Hvis denne puten kan hjelpe til å avlaste Mathias sitt hode imens han sover så er det kjempe bra. Da blir ikke belastningen på hans høyre side så stor og hans hode blir ikke noe flatere. Istedenfor så blir forhåpentligvis formen på hodet jevnere igjen 🙂 Spesielt da vi også kommer til å fortsette å fokusere på å stimulere hans venstre side mer enn den høyre i våkent tilstand helt frem til dess at vi ser at det er like naturlig for han å snu seg til venstre som til høyre.

Mimos puten minster trykket og avlaster hodet. Den er utviklet sammen med fysioterapeuter, har flere sertifiseringer og er allergivennlig. Forebygger og behandler hodeasymmetri (skjevt hode red anm.)

GÅ TIL: Se vårt utvalg av Mimos Puter her »

Størrelse P for bilstol

Mathias liker puten veldig godt og den følger med i sengen, i vognen, i lekegrinden, babygymmen og på stellebordet. I prinsipp overalt der Mathias ligger på rygg. Nå har Mathias fått enda en Mimos pute. Størrelse P er en type som er litt mindre enn den forrige og derfor passer bedre til å bruke i bilbarnestolen og babysitteren for eksempel. Siden vi kjører en del bil til tider så er det fint å ha en pute som kan avlaste hodet også i bilen. Spesielt da vi kjører for å hilse på mamma og pappa som bor over 16 mil hjemmefra. Da blir det mye stillesitting i bilen for en sånn liten gutt.
Den vanlige Mimos puten fungerer veldig bra. Mathias sover godt på den både i sengen og i vognen. Og faktisk så synes jeg at han har blitt litt flinkere til å belaste begge sidene av hodet. Tidligere så har han jo belastet den høyre siden mye mer enn den venstre. Hvilket også er grunnen til at han er blitt litt flat på den høyre siden av hodet. Jeg har tatt noen bilder som jeg kommer til å poste etterhvert. Men jeg vil vente til jeg kan se en klar forbedring så at dere selv kan se og sammenligne før- og etterbildene.

GÅ TIL: Kjøp Mimos P, babypute for asymmetrisk og skjevt bakhode her »

Hodeasymmetri

Hva menes med hodeasymmetri? Jo det er asymmetri på barnets hode som oppstår ved konstant eksternt trykk på hodet. Det vil si at hodet blir flatt på en side grunnet trykkforskjeller. De fleste slike asymmetrier oppstår under barnets første leveår og det er fremst feilbelastning av barnets hode som er årsaken. Feilbelastning kan oppstå hvis barnet har en favorittside for eksempel. Det vil si at barnet foretrekker å legge hodet sitt til den ene siden. Skallasymmetri grunnet feilbelastning er veldig vanlig blant små barn. Hele 46,6 % av alle barn påvirkes. Dette tallet har øket etter det at det ble anbefalt at alle barn skal sove i ryggleie.

Hodeasymmetri grunnet feilbelastning er oftest ikke noe farlig. Det er oftest ikke noe feil på barnet og det er fremst kosmetisk. Det kan lede til at man blir flat i bakhodet eller at den ene siden av hodet blir flatere en den andre. Noe som i sin tur kan lede til synlige estetiske forskjeller som igjen evt. kan lede til lavere selvfølelse.

Grunnen til at jeg skriver at det oftest ikke er farlig og at det er fremst kosmetisk er at det i noen studier har blitt påvist et samband mellom flatt hode og senere utvikling hos barnet. Hvis Hodeasymmertin blir altfor stor, dvs at hodet blir FoR flatt så kan hjernen bli påvirket (det kan i noen tilfeller bli så ille at det kreves operasjon for og rette det opp). Noter at dette er i ekstreme tilfeller. Skulle du på noen måter føle deg usikker så ta kontakt med en fysioterapeut. Det er alltid bedre å sjekke en ting for mye enn en ting for lite når det kommer til barna våres.

Min vurdering: Jeg anbefaler alle gravide og småbarnsforeldre til å kjøpe en Mimos pute. Den hjelper til å forebygge og behandle hodeasymmetrier, helt fra fødselen hvis det skulle være nødvendig. Det er medisinsk produkt tatt frem i samarbeid med fysioterapeuter noe som gjør at jeg som mamma kan føle meg trygg på å bruke puten. Jeg mener at en Mimos pute et en god investering for deg og barnet ditt.

Min vurdering: 10 av 10 mulige stjerner

GÅ TIL: Se vårt utvalg av Mimos Puter her »

Legg igjen din kommentar