✔ Fri frakt over 1499.- ✔ Lynrask levering ✔ Prisgaranti ✔ Hjemlevering kr 129
Informasjon om levering⚠️
Du har ingen varer i handlekurven.
Meny
Filter

>> Tilbake til bloggen


Mari tester Nachfolger HY5

- Hvorfor sikre barnet sitt bakovervendt i en Nachfolger HY5.

Et bakovervendt barnesete gir 90-95% beskyttelse i ulykke. Det er 5 ganger sikrere enn i et forovervendt sete. Barnets kropp er ikke ferdig utviklet, noe som gjør at barnet ikke vil tåle påkjenningen fra en kollisjon like godt som oss voksne. I tillegg har barnet et hode som er veldig stort i forhold til kroppen, noe som gir økt belastning på nakken i en kollisjon. I en ulykke vil barnet som sitter bakovervendt bli fanget opp av det bakovervendte bilsetet, slik at belastningen på barnets kropp fordeles jevnt fra rumpe og opp til hodet. Seteryggen tar imot barnet, og ingen kroppsdeler slenges rundt.
I et fremovervendt bilsete er det kun selene som holder barnets overkropp på plass. Barnets "løse" kroppsdeler; hode, armer og ben vil kastes fremover med enorm kraft. Barnets hode, nakke, armer, skuldre, ben og hofter vil utsettes for store skader, ofte dødelige.

Derfor anbefales vi alltid bakovervendt, uansett situasjon. Men noen ganger er dette mer komplisert, og kan føre til at man som forelder føler at man mister mye frihet og fleksibilitet. Derfor er Nachfolger HY5 et helt genialt produkt for den som vil sikre sitt barn optimalt i bilen uten å miste spontaniteten og friheten.

- Førsteinntrykk 

Da jeg første gang hørte om stolen fra en messe i Shanghai for ca 3 år siden, vekte den min interesse og som «bilstolsnerd» så jeg med en gang parallellen til ideen Volvo hadde for et par år siden, som ikke ble godkjent pga at det ikke finnes noen stol foran i testutstyret. Spenningen var derfor stor rundt hvordan dette var løst, samt hvor sikker og praktisk en slik stol vil være.

I juni i fjor fikk jeg endelig pakke i posten, og hele familien samlet seg rundt den da jeg pakket ut – dette var spennende greier både for mor (bilstolsnerden), far (ingeniør med erfaring fra kollisjonstester og bilutvikling) samt barna (påvirket av foreldrene😉 )

Førsteinntrykket var helt klart, wow, hvilken kvalitet, gjennomtenkte og stilige design og hvilke detaljer! Jeg har åpnet mange bilstolskartonger i mitt liv, og sjelden blitt så positivt overrasket. 

Muligens er det min alder (ingen pur ungdom lengre…), men jeg må si jeg ble litt stressa over hvor Hi-Tech den var. USB-lader og batterier er ikke noe jeg er vant med når det gjelder bilstolmontering, da er det ofte mer rå styrke som kreves. Men etter litt «træl» og noen ord barna forhåpentligvis ikke hørte, var pumpen ladet og stolen klar for oppblåsing. Første gang skvetter man litt over at en kompressor (selvsagt) lager litt lyd, men nå skal jo også oppblåsingen gjøres i bilen (eller på flyet) og ikke framfor sovende barn. Og har man først fatta hvordan det skal gjøres, er det virkelig superenkelt, krever ingen fysisk styrke og tar kun et par minutter. Pumpa viser automatisk om den ikke er riktig tilkoblet, og stopper automatisk å pumpe når den er fullpumpet. Er pumpa fullt ladet holder det for 3 oppblåsinger, og skulle man behøve å lade den i bilen, gjøres det lett via bilens USB.

- Hvordan er den i bruk

For den som svetter ved tanken på å montere bilstol mens taksameteret tikker, eller et utålmodig barn står og venter, kan slappe av med Nachfolger. Den er virkelig kjempelett å montere og hele operasjonen tar under 5 minutter inkludert oppblåsing. Ingen kraft kreves og ingen anpasninger eller triks. Blås opp, tre beltet gjennom og knepp (like lett som å feste seg selv), og så på med Top-Tether. Sistnevnte er vel det som kan skape litt hodebry, da vi ikke er vant til det på stolene her i Europa. Men det er altså hvordan de løste problemet med at et støtteben er for tungt – du fester en rem fram toppen av stolen til bilens Top Tether-punkt bak baksetene. Har ikke bilen Top-Tether kan den også monteres uten. Står stolen i forsete, behøves eller ikke Top-Tether, da lenes det mot dashbord. (Husk å koble ut airbag om du brukes bilstol i forsetet). Det finnes en lysindikator under stolen (ses fra framsetet om du monterer bak), som indikerer at det er nok luft i stolen.

Sidestøtten er dyp og god, så barnet sitter godt beskyttet. Det er veldig lett å spenne fast barnet i stolen og stolen kjennes god for barna jeg har testet den i og gir bra beinplass og bra helning.

Stolen veier bare 5 kg, og leveres i en praktisk veske med håndtak (som brukes som sparketrekk når man monterer). Den er altså lett å bære med, oppbevare i bagasjerommet som ekstrastol, ta med inn på flyet og bruke der, eller legge i kofferten og sjekke inn.  Dette er stolen jeg hadde lagt under vogna på storbyferie. Da er man utstyrt i tilfelle styrtregn, sykdom eller hva som ellers måtte gjøre at man må ta en taxitur man ikke hadde planlagt.

- Hvem er det som bør kjøpe en Nachfolger HY5?

Alle som vil beholde sin frihet, og sikre seg så godt man kan mot at man havner i en situasjon der man ikke kan sikre barnet sitt bakovervendt i bilen. Alle som ønsker en ekstrastol som kan ligge i bilen uten å ta plass, og dermed ha mulighet til å spontant ta med venner hjem fra barnehagen. Alle som behøver en stol som for eksempel en eldre eller svakere person kan håndtere (for Bestemor hadde jeg nok blåst den opp, men også i ferdig oppblåst tilstand er den veldig lett og håndterlig.) Stolen passer barn fra de er ganske små (men så lenge de har plass i babystol, er det fortsatt en veldig enkel og praktisk stol selv på reiser.) Skal man ta tog og buss, er det en veldig praktisk stol å ta med (og kan være lettere å montere på buss enn babystol, om man er litt kreativ angående Top Tether), og man behøver ikke bli stressa om toget erstattes av buss eller taxi på en strekning. Dette er en liten investering sammenliknet med hva man får av teknologi, hvilken frihet man får og framfor alt den dagen man slipper å sette sitt barn usikret i en taxi på vei til legevakta i et fremmed land med en sjåfør som kjører på rødt…

Kjøp ditt sete her! :) 

Plusser og minuser:

+ Lett å ta med

+ Lett å installere

+ Behagelig for barnet

+ Funker i de aller fleste biler

- Passer kun opp til ca 110 cm og 18 kg

- Lite brukervennlig pumpe

Min vurdering: 8 av 10 stjerner

Legg igjen din kommentar