Du har ingen varer i handlekurven.
Lukk
Søk
Filter

Manuka

 

Manuka – ren ”dunderhonning”

 

Vinteren står for døren, og det kan være lurt å forberede kroppens immunforsvar mot bakterier og virus. Det har lenge vært kjent at vanlig honning er bra ved forkjølelse. Manukahonning er imidlertid mange ganger så potent. Hva er det egentlig som gjør den så spesiell?

Tyske forskere har funnet at de unike antibakterielle egenskapene til Manukahonningen skyldes et svært høyt naturlig innhold av metylglyoxal (MGO). Det er påvist at det er det ekstreme innholdet av MGO som er den direkte årsaken til Manukahonningens unike antibakterielle aktivitet

MGO forekommer i all honning, men normalt bare i en konsentrasjon på mellom 1 og 10 mg/kg. I Manukahonningen finner man nivåer på mellom 100-800 mg/kg! Ingen andre matvarer, er i nærheten av å inneholde slike mengder. Manukahonning kan bidra til å styrke immunforsvaret. Forebyggende brukes kun en teskje om dagen. Kan også brukes akutt ved sår hals og forkjølelse. Manukahonning har i tillegg vist seg gunstig for magen og fordøyelsen. Det ser heller ikke ut som bakteriene klarer å utvikle noen resistens mot honningen.

Det er blitt rapportert at Manukahonning virker hemmende på mer enn 80 forskjellige typer bakterier. Visste du for eksempel at Manukahonning faktisk brukes ved flere norske sykehus, blant annet Diakonhjemmet og Ullevål sykehus, i behandling av vanskelige sår som ikke gror? Snakk om funksjonell mat!

Kanskje var det Manukahonning i Bamse sine krukker med ”dunderhonning”?